Eksperti

Marko baka Bogicevic

Berberin Kalfa

Marko Bogicevic iz Kusiljeva radi kao kalfa u "Berbernica Jocic". Pre 2 godine, tacnije 2017. Odlucio je da okrene novi list u svom zivotu i da nastavi stopama svog dede koji je radio kao berberin. Po završetku tehnicke skole radio je nekoliko godina kao bravar i zavarivac. Otisao na sisanje i pitao Jovana da krene da uci zanat sa cime se on slozio. Put je bio dug i tezak ali upornoscu i voljom uspeo je u svom cilju. Zavrsio oba American crew seminara i dobio dva sertifikata. Voli da napreduje, edukuje i sve sto je potrebno kako bi bio bolji u poslu. Berberski zanat prizna sve sto je njemu potrebno da se oseca lepo i da uziva u tome sto radi.

Jovan Jocić

Berberin majstor, American Crew Premium Expert

Dvostruki pobednik American Crew takmičenja za Srbiju, Jovan Jocić, počeo je da gaji ljubav prema svom poslu još u osnovnoj školi.

Po njenom završetku krenuo je na zanat kod majstorica Nade i Rade, a zajednički rad sa ovim "starim majstorima zanata" mu je pomogao i okuražio ga da 2010. godine otvori salon koji nosi njegovo ime.

Nakon osam godina uspešnog rada, postaje American Crew Premium Expert i proširuje svoj posao obučavajući dva nova radnika - Dušana i Marka.

U 2019. otvara berbernicu Jocić u samom centru Kragujevca zajedno sa Milanom Mitrovićem, radnikom kojeg je obučio ranije te godine.

Danas, svi radnici Jovana Jocića imaju American Crew sertifikate.

Dušan Stanković Dule

Berberin kalfa

Dušan Stanković, jedan od kalfi berbernice Jocić, zakoračio je u svet berberstva sa nepunih 25 godina.

Na predlog Jovana Jocića, glavnog majstora i osnivača berbernice Jocić, mlađani Stanković se upustio u ove vode bez ikakvog ranijeg iskustva.

Upravo je Jocić znanje ovog starog i dobrog zanata preneo na Dušana, a učenje posla uz majstora kakav je Jocić, pomoglo je Dušanu da veoma brzo prođe obuku.

Iako je uveliko posedovao znanje iz nekoliko zanata, od dana kada je počeo da primenjuje veštine berberstva i doprinosi zajednici, Dušan je osetio da je upravo to pravi posao za njega i odluka da ostane u ovoj branši bila je neminovna.

Milan Mitrović

Berberin majstor

Berberin majstor, Milan Mitrović, završio je za frizera u trgovinsko-ugostiteljskoj škloli Toza Dragojević, u Kragujevcu, davne 2001. godine.

Još kao dete je video sebe kao berberina, gledajući svog dedu kako amaterski i vrlo uspešno šiša i brija meštane sela Vučkovice.

Milan je 2003. krenuo da radi u salonu Daki u Kragujevcu, a nakon osam godina je osnovao svoj salon - Milenijum 

U 2019. godini je upoznao Jocića u njegovom salonu, i uz njegovu moralnu i finansijsku pomoć uspešno je završio American Crew edukaciju, nakon čega je nastavio usavršavanje i rad u Jocićevoj berbernici u Kragujevcu.